📨GRATIS VERZENDING BIJ AANKOOP STARTKIT + OPVOLGKIT 📨 📨GRATIS VERZENDING BIJ AANKOOP STARTKIT + OPVOLGKIT 📨
Startpagina / Nieuws / Podcast Vini Mini & de Kleine Keuken
Podcast Vini Mini & de Kleine Keuken

Podcast Vini Mini & de Kleine Keuken

We hebben samen met de Kleine Keuken een podcast opgenomen over voedselallergie en het belang van het vroeg en vaak geven van allergenen.

De Kleine Keuken maakt vaker podcasts; allemaal over onderwerpen waar ouders graag meer van willen weten! Wij waren nummer 13! De Kleine Keuken heeft als droom dat elk kind gezond en energiek opgroeit. Daar dragen we natuurlijk graag een steentje aan bij!

We hebben het gehad over de start van Vini Mini, wat allergenen zijn en hoe je allergisch wordt. Ook over eventuele reacties en uiteindelijk over het voorkomen van een voedselallergie en hoe je dat met Vini Mini producten kunt doen.

Luister hier de podcast terug en lees onderstaande blog die we voor de Kleine Keuken hebben gemaakt.

 

Vini Mini: gezond & gelukkig leven zonder voedselallergie voor alle Mini’s!

Wist je dat 80% van de pinda-allergieën voorkomen kan worden? Ik niet. Totdat mijn zoontje Viggo een levensbedreigende, allergische reactie kreeg toen hij 6 maanden was.  Dankzij het vroeg en vaak geven van allergenen hebben we een voedselallergie kunnen voorkomen bij Viggo.

 Hieruit werd Vini Mini geboren, omdat wij vinden dat iedere Mini recht heeft op een gelukkig, gezond en zorgeloos leven zonder voedselallergie.

Aantal kinderen met voedselallergie stijgt!

Viggo is helaas niet alleen; maar steeds meer kinderen hebben een voedselallergie. Ongeveer 7% van alle kinderen in Nederland heeft een voedselallergie en dit aantal is in de afgelopen 10 jaar zelfs verdubbeld!

Eczeem kan een voedselallergie veroorzaken

Ik dacht altijd dat eczeem een reactie is op een voedselallergie, het is echter omgekeerd!

In de wetenschappelijke onderzoeken zijn ze er namelijk achter gekomen dat kindjes allergisch kunnen worden via de huid. Als jouw Mini dus eczeem heeft (zoals mijn zoontje Viggo), komen de allergenen via de kapotte huid naar binnen. Het afweersysteem van jouw Mini snapt niet wat dit is en gaat gelijk antistoffen aanmaken. Als je dan vervolgens via de juiste route de pinda geeft (namelijk via het maag-darmkanaal), kan je Mini een allergische reactie krijgen!

Grote impact op persoonlijk, maatschappelijk en wereldniveau

Het hebben van een voedselallergie is natuurlijk erg vervelend voor de kinderen zelf en hun naaste omgeving. Want ik spreek uit eigen ervaring dat kinderfeestjes, traktaties en uit eten gaan, nooit meer hetzelfde zullen zijn.

Maar daarnaast brengt voedselallergie ook andere problemen met zich mee.

Denk hierbij aan:

  1. De extra druk op de zorg
  2. De hoge maatschappelijke kosten
  3. Het moeilijk plantaardig kunnen eten, omdat veel vleesvervangers gemaakt zijn van peulvruchten en noten

80% van de pinda-allergieën kan voorkomen worden!

Gelukkig is er goed nieuws!

Recente wetenschappelijke studies (EAT, LEAP, PETIT, NL Peanut) laten zien dat het vroeg en vaak geven van allergenen (zoals pinda en ei) de kans op een voedselallergie drastisch vermindert.

Start op tijd en blijf pinda geven!

Het is van belang om vroeg te starten zodat je Mini niet al een allergie heeft ontwikkeld. Voor Mini’s met een verhoogd risico (eczeem, familiaire aanleg of een eerdere reactie) is dat tussen de 4 en 6 maanden en voor alle andere kindjes voor de leeftijd van 8 maanden. 

En dan is het ook erg belangrijk dat je vervolgens gedurende 6 maanden lang wekelijks pinda blijft geven, om te voorkomen dat je Mini uiteindelijk toch niet allergisch wordt.

Hou de huid van je Mini goed vet

Daarnaast is het goed vet houden van het huidje van je Mini erg belangrijk, zodat de allergenen niet via de huid naar binnen kunnen! Gebruik hiervoor vettende crèmes.

Vini Mini: De gezonde, makkelijke en betrouwbare manier om pinda te geven aan je baby

Met onze supplementen willen we ouders helpen om op een gezonde, makkelijke en betrouwbare manier pinda te geven en te blijven geven aan hun Mini. Het supplement kan eenvoudig worden toegevoegd aan het groente-of fruithapje.

Allereerst hebben we een test gemaakt, in samenwerking met een kinderarts-allergoloog, om te bepalen welk product het beste bij jouw Mini past. Na het beantwoorden van een paar vragen over leeftijd, familiaire aanleg, eerdere reacties en eczeem; kun je zien of je jouw Mini het beste in drie of in zes kleinere stappen de eerste keer pinda kunt geven.

Je kunt hiervoor starten met onze mijn eerste pinda in 3 (of 6) stappen waarbij je oplopende hoeveelheden pinda geeft aan je Mini om te kijken of er een reactie is op pinda.

Als dit goed gaat, kun je verder gaan met onze mijn eerste pinda Opvolgkit, waarbij je gedurende 6 maanden wekelijks een schepje pinda toevoegt aan het hapje van je Mini.

Start nu met het geven van pinda aan je Mini!

Wil je nou ook starten met pinda geven aan je Mini? Doe dan eerst onze test om te kijken welke producten het meest geschikt zijn voor jouw Mini.

Heb je nog vragen; dan helpen we je graag! Je kunt contact opnemen met info@vinimini.nl.

 

Liefs,

Vini Mini