Startpagina / Over ons

 

 

Wij zijn Laurie (moeder van Sacha, Viggo en Manu) en Jozien (moeder van Philou en James) en we willen bijdragen aan een gezond en zorgeloos leven voor moeders en hun Mini in de eerste 1000 dagen.

We hebben Vini Mini opgericht, omdat we er tijdens onze eigen ontdekkingsreis erachter kwamen dat we een aantal elementen misten in deze 1000 dagen. Wij willen moeders (en natuurlijk vaders) dit wel bieden zodat er optimaal genoten kan worden van deze magische tijd.

 

 

We hebben beiden onze eigen ervaringen, zowel positief als negatief. Deze positieve ervaringen willen we benadrukken in de Vini Mini ontdekkingsreis en de negatieve juist zoveel mogelijk voor je oplossen. Voor ons vielen ze in deze 3 thema's:

1. Voor Mama: Waarom is er geen sportabonnement met verschillende sporten voor zwangere vrouwen? Waar kun je nou lekker en verantwoord uit eten als je zwanger bent? Wie vertelt je dat borstvoeding geven niet zo vanzelfsprekend is?

2. Voor Mini: Helpt probiotica tijdens de zwangerschap? Hoe zorg je dat je baby lekker slaapt? Waar moet je op letten als je een crèche uitzoekt?

3. Voorkomen van voedselallergie. Laurie's zoontje Viggo heeft een ernstige allergie voor ei; en na onderzoeken bleek hij ook een allergie te ontwikkelen voor pinda's en noten. Dankzij het vroeg en vaak geven van pinda's en noten is hij uiteindelijk niet allergisch geworden. Viggo is het levende bewijs dat, door het vroeg en vaak geven van allergenen, een allergie voorkomen kan worden!

 

Het hele proces van allergenen geven, is voor veel ouders een spannend, ingewikkeld en tijdrovend proces. Hier weet Laurie alles van en besloot dat dit anders moest. Jozien die destijds werkzaam was bij een babyvoedingsmiddelenfabrikant wist zeker dat dit ook anders kon. Laurie en Jozien kennen elkaar al 20 jaar en wilden dit samen oppakken.

Met Vini Mini willen we ouders helpen om op een makkelijke, gezonde en betrouwbare manier allergenen te geven aan hun Mini. 

Team & partners

Onze missie is om bij te dragen aan een zorgeloos leven voor (aanstaande) moeders en hun Mini gedurende de eerste 1000 dagen. We willen iedere ouder en Mini dezelfde kansen bieden, door ze te helpen om op een makkelijke, gezonde en betrouwbare manier vroegtijdig allergenen aan hun Mini te geven. Eerlijkheid, gelijkheid en transparantie staan daarbij hoog in het vaandel. Deel jij onze waarden en wil je bedrijf bijdragen aan deze missie? Neem dan contact met ons op.
dhr. prof. dr. Ruurd van Elburg
dhr. prof. dr. Ruurd van Elburg
bijzonder hoogleraar Early Life Nutrition
Wageningen University & Research
Wageningen University & Research
Job title
Impact Hub
Impact Hub
Building Communities for Impact
Foodvalley
Foodvalley
Shaping the Future of Food