Startpagina / Over ons

 

 

Wij zijn Laurie (moeder van Sacha, Viggo en Manu) en Jozien (moeder van Philou en James) en we willen bijdragen aan een gezond en zorgeloos leven voor ouders en hun Mini in de eerste 1000 dagen.

We hebben Vini Mini opgericht, omdat we er tijdens onze eigen ontdekkingsreis achter kwamen dat we een aantal elementen misten in deze 1000 dagen. Wij willen moeders (en natuurlijk vaders) dit wel bieden zodat er optimaal genoten kan worden van deze magische tijd.

 

 

Laurie's zoontje Viggo heeft een ernstige allergie voor ei; en na onderzoeken bleek hij ook een allergie te ontwikkelen voor pinda's en noten. Dankzij het vroeg en vaak geven van pinda's en noten is hij uiteindelijk niet allergisch geworden. 

 

Het hele proces van allergenen geven, is voor veel ouders een spannend, ingewikkeld en tijdrovend proces. Hier weet Laurie alles van en bedacht dat dit anders zou moeten kunnen. Jozien die destijds werkzaam was bij een babyvoedingsmiddelenfabrikant wist zeker dat dit ook anders kon. We kennen elkaar al 20 jaar en wilden dit samen oppakken.

Met Vini Mini willen we ouders helpen om op een makkelijke, gezonde en betrouwbare manier allergenen te geven aan hun Mini. 

Raad van Advies

We zijn trots dat onze Raad van Advies helpt onze missie te realiseren. Ruurd van Elburg, Professor Early Life Nutrition aan het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, is oud-kinderarts en voorzitter van onze Raad van Advies. Suze Linders heeft jaren ervaring als interim-directeur bedrijfsvoering binnen verschillende soorten zorgorganisaties waaronder ziekenhuizen. Sinds enkele jaren zet ze haar kennis en ervaring ook in om startende bedrijven die zorginnovaties ontwikkelen te doen groeien. Patricia Ploeger is kindervoedingsexpert, diëtist én moeder. Zij heeft bij het Voedingscentrum gewerkt waar zij consumenten en professionals wegwijs maakte op het gebied van gezonde voeding en voedselallergieën. Petra Vossenberg heeft een biotechnologische achtergrond en haar promotieonderzoek heeft ze als procestechnologe gewerkt, zowel als onderzoeker van nieuwe procestechnologieën, als procesontwikkelaar van processen voor nieuwe producten. Berber Vlieg-Boerstra heeft een eigen diëtistenpraktijk, Vlieg Diëtisten. Berber is gepromoveerd en doet onderzoek naar de relatie tussen voeding en allergie in OLVG en Rijnstate. Daarnaast heeft Berber samen met andere internationale collega’s de allergiedietist internationaal op de kaart gezet bij de Europese en Amerikaanse beroepsverenigingen voor allergie.
prof. dr. Ruurd van Elburg
prof. dr. Ruurd van Elburg
bijzonder hoogleraar Early Life
Suze Linders
Suze Linders
Adviseur & Business Developer
Patricia Ploeger
Patricia Ploeger
kindervoedingsexpert & diëtist
Petra Vossenberg
Petra Vossenberg
Foodproces/product technoloog
Dr. Berber Vlieg-Boerstra
Dr. Berber Vlieg-Boerstra
Diëtist