Startpagina / Nieuws / Vini Mini bij EditieNL
Vini Mini bij EditieNL

Vini Mini bij EditieNL

Editie NL maakte een item over Vini Mini en het voorkomen van voedselallergie

Editie NL heeft ons benaderd om een item te maken over het belang van het vroeg en vaak geven van pinda en ei om zo voedselallergie te voorkomen.

Daar werkten we graag aan mee! Hierbij de link naar het nieuwsitem en onderstaand een samenvatting. 

Voedselallergie is een groeiend probleem

5-7% van de kinderen heeft een voedselallergie en dit aantal is de afgelopen 10 jaar verdubbeld.

Voedselallergie kan voorkomen worden

Editie NL gaat verder door te vertellen dat 85% van de voedselallergieën voorkomen kan worden door het vroeg en vaak geven van allergenen

Missie Vini Mini: voedselallergie voorkomen!

Nadat uit eigen ervaring en onderzoek bleek dat veel voedselallergieën voorkomen kunnen worden, hebben wij er onze missie van gemaakt om zoveel mogelijk Mini’s en hun ouders te helpen. We willen ernstige allergische reacties bij Mini's voorkomen en we willen het ouders graag makkelijker maken. Zo krijgen alle ouders en hun Mini's de kans op een gezonde, gelukkige en zorgeloze start zonder voedselallergie!

Vini Mini producten: de gezonde, makkelijke en betrouwbare manier om pinda te geven aan je baby

Vini Mini wil een oplossing bieden met gezonde, gemakkelijke en betrouwbare voedingssupplementen voor baby’s, die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek en richtlijnen van artsen.

We bieden voedingssupplementen aan waarmee je op een makkelijke, betrouwbare en gezonde manier allergenen kunt geven aan jouw Mini. We bieden nu pinda-voedingssupplementen en ontwikkelen samen met universiteiten en medici voedingssupplementen voor andere allergenen.

Verschillen met pindakaas

Omdat onze missie is om voedselallergie te voorkomen, is het voor ons belangrijk dat alle ouders op tijd starten met het geven van pinda aan hun Mini. Of dit nu met pindakaas is of onze producten; die keuze laten we graag aan jou. Op onze website vind je schema's voor het introduceren met pindakaas. We hebben zelfs een 100% Nederlandse pindakaas gemaakt met de Pindakaaswinkel!

Verschillen tussen pindakaas en onze producten:

  1. Onze producten zijn gepersonaliseerd op de behoeften en risicoprofiel van jouw Mini. Voor Mini's met een hoog-risico hebben we mijn eerste pinda in 6 stappen ontwikkeld en voor alle andere Mini's mijn eerste pinda in 3 stappen.
  2. Onze producten zijn exact afgemeten en gebaseerd op richtlijnen van kinderarts-allergologen en kinderdiëtisten. Hierdoor kun je nooit te veel (of te weinig) geven aan jouw Mini.
  3. Onze producten bevatten geen sporen van andere allergenen (noten) 
  4. Onze producten zijn hoog in eiwit, waardoor je maar de helft hoeft te geven ten opzichte van een pindakaas
  5. 10% van onze opbrengsten zetten we opzij voor ouders die onze producten wel nodig hebben, maar niet kunnen betalen.

Daarnaast zijn onze producten gemaakt van 100% hoogwaardige kwaliteit pinda's en bevatten ze geen zout, suiker of andere toevoegingen (zoals sommige soorten pindakaas). 

Voedingscentrum geeft aan dat het vroeg geven van pinda en ei aan baby's belangrijk is

Het Voedingscentrum werd gevraagd om hun mening over het vroeg geven van pinda en ei en welke producten je daarvoor kunt gebruiken. 

In 2019 werkten we samen met de HAS voor onze producten en het Voedingscentrum reikte in dat jaar de Food Innovation Bachelor Award uit aan een HAS-student. Het product was destijds een kant-en-klaar hapje ipv een supplement, maar het doel was ook om pinda en ei in kleine stapjes aan baby's te geven. Het Voedingscentrum was hier erg enthousiast over: "We hopen deze producten snel in de schappen te kunnen vinden." 

Wij hebben naar aanleiding van deze award een onderhoud met het Voedingscentrum gehad en zij gaven aan dat er 2 verbeterpunten waren:

  • Maak een product wat je kunt toevoegen aan eigen hapjes i.p.v. kant-en-klare hapjes. >Het zijn dan ook supplementen geworden die elke ouder makkelijk kan toevoegen aan het dagelijkse hapje van hun kindje.
  • Maak een product wat voor iedereen beschikbaar en betaalbaar is. >Daarom reserveren we 10% van onze opbrengsten voor ouders die wel graag onze producten willen aanschaffen, maar dit niet kunnen betalen.

We hebben de verbeterpunten dus opgepakt en verwerkt bij het ontwikkelen van onze producten. Daarom is het mooi dat het Voedingscentrum aangeeft dat deze producten een alternatief kunnen zijn voor ouders die op een betrouwbare en makkelijke manier pinda willen geven aan hun Mini.

Bedankt Voedingscentrum en Editie NL voor dit mooie item!