Startpagina / Voorzitter Raad

Voorzitter Raad van Advies Vini Mini: Dhr. Dr. Ruurd van Elburg

We zijn erg trots om mee te delen dat Dhr. Dr. Ruurd van Elburg, Professor Early Life Nutrition aan het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, het team van Vini Mini komt versterken als voorzitter van de Raad van Advies.
Ruurd heeft zich zijn hele professionele leven ingezet voor de eerste 1000 dagen van een kind. Tijdens zijn promotieonderzoek in Groningen heeft hij onderzoek gedaan naar voedselallergie.
Hij is opgeleid tot kinderarts in het UMCG Groningen en heeft naast zijn werkervaring als kinderarts-neonatoloog in het VUmc ook gewerkt bij Danone Nutricia Early Life Nutrition in de rol van Chief Scientific Officer, waar hij onderzoek deed naar voedingsinnovaties voor kinderen.
Tevens was hij universitair hoofddocent kindergeneeskunde bij VUmc en is hij als gastonderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht.
Ruurd heeft tal van publicaties in verschillende vaktijdschriften op het gebied van voeding, gastro-enterologie en kindergeneeskunde op zijn naam staan, onder andere in American Journal of Clinical Nutrition, Gut, Pediatrics en Journal of Pediatrics.
Hij ontving in het verleden de NESPEN (Netherlands Society of Parenteral and Enteral Nutrition) Award en ontving van de European Academy of Allergy and Clinical Immunology een Travel Award. 
Samen willen we de missie van Vini Mini realiseren om bij te dragen aan een gezond, gelukkig & zorgeloos leven voor (aanstaande) moeders en hun Mini gedurende de eerste 1000 dagen.