Startpagina / Vini Mini en De Pindakaaswinkel lanceren de allereerste 100% Hollandse pindakaas

Vini Mini en De Pindakaaswinkel lanceren de allereerste 100% Hollandse pindakaas

Proef nu de allereerste pindakaas van Nederlandse bodem

Onze zoektocht naar de eersteklas pinda’s heeft geresulteerd in de allereerste 100% Hollandse pindakaas! Nederlandse Pindakaas is een samenwerking van Vini Mini, De Pindakaaswinkel en boerin Anniek. Een project dat moet zorgen voor minder Mini’s met een pinda-allergie, nog meer briljante pindakaas en een gezonde toekomst voor boeren in Nederland.
Je kan zelfs de allereerste pindakaas uit Nederland gratis komen proeven in één van de veertien Pindakaaswinkels.

Boerin Anniek

Nederlandse Pindakaas begint met Anniek Huijbregts uit Reusel. Al jaren teelt haar familie aardappelen, uien en groente. Maar ondernemend als ze is, denkt ze aan het telen van pinda's. Na een test in haar moestuin, plant ze in 2020 een hectare vol met zes verschillende rassen pinda’s. Twee van de zes slaan aan, en al is de oogst beperkt, het experiment is een succes.

 

 

Vini Mini

Vini Mini wil de Hollandse pinda’s van de 2021 oogst graag gebruiken in hun babyproducten. In hun strijd tegen voedselallergieën bij kinderen zijn ze op zoek naar eersteklas pinda’s met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en zo min mogelijk zware metalen en aflatoxine. Pinda-allergieën kunnen tot levensbedreigende reacties leiden, en leveren grote druk op de zorg en de maatschappij. Door kinderen op zeer jonge leeftijd deze superveilige pinda’s te geven, kan tot 80% van latere allergieën worden voorkomen. Dit heeft Laurie, één van de oprichtsters, zelf kunnen ervaren met haar zoontje. Samen met Jozien heeft ze Vini Mini opgericht om vanuit hun eigen ervaring een bijdrage te leveren aan een gezond, gelukkig en zorgeloos leven voor moeders en hun Mini’s in de eerste 1000 dagen.

 

De Pindakaaswinkel

Ook bij De Pindakaaswinkel staan ze te stuiteren van enthousiasme. Nederlandse pinda’s passen goed bij de bedrijfsdoelstellingen. Ze geven boeren uitzicht op een gezonde toekomst, en de teelt kan bijdragen aan het evenwicht van natuurlijke landbouw. Top. Zelf doen betekent vooral ook dat De Pindakaaswinkel niet meer afhankelijk is van de eenheidsworst op de wereldmarkt. Hoe mooi zou het zijn als je zelf unieke rassen kunt telen, speciaal voor pindakaas? Juist in Nederland, niemand eet meer pindakaas dan wij. Zelf telen, drogen, bewaren, pindakaas mengen: de mogelijkheden zouden eindeloos zijn, en de wereld vol met briljante potten van de lekkerste pindakaas.

De pinda’s van de eerste oogst zijn met de hand gepeld en in de oven gebrand. Het is nog te weinig om per pot te verkopen, maar iedereen kan de eerste Nederlandse pindakaas gratis te komen proeven in één van de Pindakaaswinkels.