Startpagina / Ontdek onze lekkere, makkelijke en gezonde groentehapjes met pinda en noten voor jouw Mini

Onze recepten zijn speciaal ontworpen, in samenwerking met Happjeom allergenen op een makkelijke en gezonde manier te geven aan jouw baby. Leer hoe u uw baby een smakelijke en voedzame start kunt geven met pinda, ei en noten.

Wanneer kan mijn baby beginnen met groentehapjes?

Vanaf 4 maanden kun je beginnen met oefenhapjes. Om het verschil met borst- of flesvoeding klein te houden, kun je beginnen met zachte smaken.

Mijn baby lust het hapje niet! Wat nu?

Het is normaal dat jouw baby moet wennen aan nieuwe smaken. Daarom is het belangrijk dat je je baby eerst laat wennen aan enkele smaken.  Dus, probeer één soort tegelijk.

Begin eerst met groente, daarna met fruit.  Het is niet gek als je baby de smaak niet meteen lekker vindt. Belangrijk is om smaken te herhalen. Onderzoek toont aan dat een baby de smaak soms 15 keer moet proeven voordat hij een smaak kan herkennen en lekker kan vinden.

Welke groenten zijn geschikt voor jouw baby?

Zachte en geschikte groentes om te geven aan jouw baby zijn bijvoorbeeld bloemkool, doperwtjes, broccoli, worteltjes of pompoen.


Zelfgemaakt groentehapje met pinda of noten

Hieronder lees je hoe je een hapje met broccoli kunt maken, maar schrijf je in op onze nieuwsbrief of de Happje-app voor meer inspiratie.


Oefenhapje broccoli (vanaf 4 maanden)

Vini Mini groentehapje met pinda of noten

Wat heb je nodig?

Wat moet je doen?

 • Snijd de broccoli in roosjes
 • Snijd de steel van de broccoli in blokjes (hier zit erg veel smaak aan en er zitten veel vitamines in)
 • Kook of stoom (zie tip!) de broccoli tot de broccoli zacht is
 • Pureer fijn met een staafmixer of in een keukenmachine
 • Voeg eventueel 2 theelepels olijfolie toe
 • Voeg vervolgens het zakje of schepje meel toe van Vini Mini aan 1 portie van het oefenhapje.
 • Is het hapje nog iets te droog? Voeg dan wat kookvocht toe, hier zitten veel vitamines in!

Stomen of koken voor jouw baby?

 • Stomen is de beste manier voor het bereiden van het hapje van jouw Mini, omdat dit de meeste vitamines & mineralen behoudt EN omdat dit de smaak het beste bewaart! Stoom de groenten in de juiste tijd gaar. De kooktijd kan variëren per groentesoort. Broccoli is bijvoorbeeld in ongeveer 5 minuutjes gaar.

Is broccoli gezond voor jouw baby?

Broccoli is supergezond voor jouw baby, want:

 • Het bevat veel vezels
 • Werkt ontstekingsremmend
 • Is goed voor de weerstand & de botten
 • is rijk aan Vitamine A, zink en fosfor

Pinda en noten geven volgens Rapley of Kleintjes methode

  Als je graag pinda of noten wilt geven volgens de Rapley- of Kleintjes methode, dan kan dat ook. We raden in dit geval toch aan om voor een klein beetje broccoli te pureren en hier het Vini Mini pinda- of notenpoeder aan toe te voegen. Daarna kun je eventueel het Vini Mini poeder over de roosjes strooien en op die manier geven. Dit kan dan wel pas vanaf 6 maanden.

  Ontdek meer recepten voor het geven van pinda's, noten en ei aan jouw baby> schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!