Startpagina / 3-staps schema - pinda

Uit de test komt dat een 3-staps schema voor het geven van pinda het beste past bij jouw Mini. 

Thuis 3-staps schema voor het geven van pinda

Als je baby jonger is dan 8 maanden en er geen risicofactoren zijn zoals eczeem of eerdere reacties op voeding, dan kun je thuis pinda’s geven in 3 stappen.

Hiervoor kun je ons product mijn eerste pinda in 3 stappen aanschaffen. Mijn eerste pinda in 3 stappen bevat 3 zakjes met de juiste dosering pindameel. Zo kun je veilig per stap bekijken hoe jouw Mini reageert op het eten van pinda. 

  • Hierbij hoef je niet zelf de stapjes af te meten, maar is de exacte hoeveelheid voor je afgewogen.
  • De producten zijn hoog in eiwitgehalte waardoor je minder grote hoeveelheden nodig hebt.
  • Al onze producten zijn zonder toevoeging van zout en suiker.

We willen jullie zo een gezonde, makkelijke en betrouwbare oplossing bieden voor jouw Mini.

Koop hier onze producten!

 

Omdat we willen dat de producten voor iedereen beschikbaar zijn, gaat een deel van onze opbrengsten naar Stichting Vini Mini. Mocht je niet in de mogelijkheid zijn om onze producten aan te schaffen, stuur ons dan een mailtje of vraag naar onze producten aan je consultatiebureau. 
Wij vinden natuurlijk dat je het beste de Vini Mini producten kunt gebruiken voor het geven van pinda aan je Mini. Mocht je dit toch met pindakaas willen doen; zie hieronder het schema, opgesteld conform de richtlijnen van DAVO-diëtisten en ook te vinden op de website van het Voedingscentrum.

Tips voor het geven van pinda aan je baby:

  • Zorg dat je baby eerst gewend is aan groent- en fruithapjes. Begin bij 4 maanden met het aanbieden van geprakte groente en fruit. Aanbevolen wordt om te starten met groente en één soort per keer te geven. Geschikte groenten zijn bloemkool, doperwtjes, boontjes, broccoli, worteltjes of pompoen. Als je fruit wilt proberen, start dan met banaan, perzik, peer of meloen.  Als dit goed gaat, kun je andere groente- en fruitsoorten proberen.
  • Zorg dat je in de ochtend op een doordeweekse dag start. Mocht er toch een reactie komen, dan kun je altijd de huisarts bellen.
  • Zorg dat je baby niet ziek is als je gaat starten.
  • Geef pindakaas zonder stukjes pinda en liefst 100% pindakaas zonder toegevoegd zout en suiker of gebruik onze producten!
  • Roer de pindakaas door het hapje heen. Maak dit zo nodig fijn met de blender of staafmixer.
  • Zodra je kind brood eet, kan pindakaas als beleg op brood gegeven worden (of gebruik onze producten).

BELANGRIJK: Als je de 3 stappen probleemloos doorlopen hebt is het belangrijk om wekelijks pinda's aan jouw Mini te geven! Gebruik hiervoor onze mijn eerste pinda Opvolgkit!