Startpagina / 3-staps schema - ei

Uit de test komt dat een 3-staps schema voor het geven van ei het beste past bij jouw Mini. 

Thuis 3-staps schema voor het geven van ei

Als je baby tussen de 4 en 8 maanden is; en er geen risicofactoren zijn zoals eczeem of eerdere reacties op voeding, dan kun je thuis ei geven via dit schema.
Je voegt dan gedurende 3 dagen, in 3 stappen, oplopende hoeveelheden gaar ei toe aan het babyhapje. Hiervoor kun je dit schema gebruiken, opgesteld conform de richtlijnen van DAVO-diëtisten en ook te vinden op de website van het Voedingscentrum.

3 stappen ei

Tips voor het geven van ei aan je baby:

  • Zorg dat je baby gewend is aan groente- en fruithapjes. Begin met 4 maanden met het aanbieden van geprakte groente en fruit. Aanbevolen wordt om te starten met groente en 1 soort per keer te geven. Geschikte groenten zijn bloemkool, doperwtjes, boontjes, broccoli, worteltjes of pompoen. Als je fruit wilt proberen, start dan met banaan, perzik, peer of meloen.  Als dit goed gaat, kun je andere groente- en fruitsoorten proberen.
  • Zorg dat in de ochtend op een doordeweekse dag start. Mocht er toch een reactie komen, dan kun je altijd de huisarts bellen.
  • Zorg dat je baby niet ziek is als je gaat starten.
  • Geef goed doorbakken roerei of hardgekookt ei.
  • Roer de ei door het hapje heen. Maak dit zo nodig fijn met de blender of staafmixer.
  • Zodra je kind brood eet, kan ei als beleg op brood gegeven worden. 

BELANGRIJK: Blijf wekelijks ei aan je baby geven! En vergeet niet om ook te starten met pinda: koop hier onze producten!

Lust je mini geen ei? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief hieronder en ontdek binnenkort ons gloednieuwe product dat het probleem oplost.

Bronnen:

DAVO - Diëtisten
Voedingscentrum