Babyvoeding met pinda & ei om allergieën te voorkomen

Bedrijfsopdracht babyvoeding met allergenen

Ik vind het erg spannend wat ik nu ga doen, maar ik wil jullie vertellen waar ik het afgelopen jaar mee bezig ben geweest. Namelijk het ontwikkelen van babyvoeding met allergenen; om allergieën te voorkomen.

Persoonlijke drijfveer voor starten Vini Mini

Aanleiding is dat mijn zoontje Viggo een anafylactische reactie kreeg na het eten van ei toen hij 6 maanden was. Samen met de Pindapoli hebben we toen kunnen voorkomen dat Viggo ook allergisch werd voor andere allergenen. Lees hier mijn persoonlijk verhaal terug.
Viggo is dus het levende bewijs dat tijdig introduceren van allergenen helpt om allergieën te voorkomen!

Dit heeft zo’n indruk op mij gemaakt dat ik mijn baan heb opgezegd om me te richten op de ontwikkeling van een dienst & product dat ouders helpt bij het tijdig geven van allergenen. Hierbij heb ik hulp gehad van medici, Impact Hub Amsterdam en OndernemersLift+.

Studenten aan de HAS rondden bedrijfsopdracht af

Studenten aan de HAS Diede Koppenol, Marloes Heida en Susie Ketelaars hebben afgelopen week hun bedrijfsopdracht voor Vini Mini afgerond! De opdracht was om babyvoeding met toevoeging van allergenen te ontwikkelen, om zo voedselallergieën te kunnen voorkomen.

Voedingscentrum Food Innovation Bachelor Award voor babyvoeding met allergenen

Dankzij het winnen van Voedingscentrum award door een HAS-studente met haar concept, staat het onderwerp allergenen in de schijnwerpers!
Deze aandacht draagt bij aan mijn doel om allergieën te voorkomen. En daarnaast laat dit zien dat meerdere partijen de noodzaak zien dat er producten met allergenen in de schappen komen te liggen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Het doel is om dit jaar een product in de schappen te hebben.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van verdere ontwikkelingen.
Stuur me feedback of als je nog specifieke vragen of interesses hebt naar info@vinimini.nl.

2 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like