About

Welkom bij Vini Mini!

Het doel van deze blog is informatie verstrekken over vroegtijdige introductie van allergenen bij baby’s; en ouders helpen om dit voor elkaar te krijgen.
Met als uiteindelijk doel om voedselallergieën bij baby’s te voorkomen.

Het aantal voedselallergieën bij kinderen is de afgelopen 20 jaar verdubbeld, maar recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een voedselallergie voor pinda en ei voorkomen kan worden door het vroegtijdig introduceren van deze voedingsmiddelen.
De richtlijnen in Nederland zijn inmiddels aangepast en het advies is nu om te starten met het geven van hapjes vanaf de leeftijd van 4 maanden, zodat je vervolgens pinda en ei kunt geven aan baby’s tussen de 4 en de 8 maanden.
Op deze site kun je hier meer informatie over vinden en mijn persoonlijke ervaringen met vroegtijdige introductie en allergieën lezen.

Hopelijk helpt het jullie om hier een goede start mee te maken zodat jullie eigen kind niet allergisch wordt!

Even wat over mezelf

Hoi! Ik ben Laurie Lancee en moeder van 3 jongens (5, 2 en 0).
Ik ben deze blog gestart naar aanleiding van een persoonlijke ervaring die ik heb gehad met mijn zoontje Viggo. Toen hij 6 maanden oud was, heeft hij een anafylactische reactie gehad na het eten van kippenei (lees hier meer over in mijn 1e blog).

Onder leiding van specialisten in het ziekenhuis hebben we allerlei tests gedaan en daaruit bleek dat hij ook een allergie begon te ontwikkelen voor pinda’s en alle noten.  We (ik en mijn vriend) zijn toen doorgegaan met het geven van deze voedingsmiddelen via schema’s van het ziekenhuis en mijn zoontje is nu 2 jaar en eet ALLES (behalve ei).

Het schematisch en structureel introduceren van allergenen was een zware en lange weg; en voor mij een onbekende, aangezien mijn oudste zoon alles kan eten. Je bent zelf hormonaal met een kind van 4-6 maanden en het is al lastig om hapjes te geven (naast je werk, borstvoeding en alle andere dingen die je wilt doen); laat staan ook nog eens allergenen te geven via een schema.

Nu wil ik alles op alles zetten om te voorkomen dat mijn 3e zoontje een allergie heeft. Ik wil in deze blog mijn ervaringen delen en jullie meenemen op de reis die ik en Viggo gehad hebben.

Ik ben geen arts en ook niet medisch onderlegd, maar alles wat ik met jullie deel is gebaseerd op bestaande medische bronnen; omgezet naar praktische tips uit mijn eigen ervaring.

Mijn doel is dat jullie hier wat aan hebben en dat jullie kinderen niet allergisch worden!